In de wedstrijd tussen de nummers drie moest Tom Hoevenaars, momenteel nummer 90 van de wereld aantreden tegen Mohd Nafiizwan Adnan, die 92e van de wereld staat. De spelers waren erg aan elkaar gewaagd en gingen tot het einde. Tom begon zeer sterk aan de wedstrijd en sloeg de eerste game, door foutloos en geduldig squash te spelen met 11-3 binnen. De tweede game ging gelijk op met lange rallies over en weer, een gamebal bij 10/9 wist Tom niet te verzilveren; een paar lange rallies later lukte het de Maleisiër wel. In de derde game zakte Tom wat in en verloor deze, waarna hij zich in de vierde game goed herpakte. In de allesbeslissende laatste game kwam de Toms tegenstander zeer sterk uit de startblokken en liep meteen uit naar een 6-1 voorsprong. Tom probeerde zich nog terug te vechten, maar zijn tegenstander liet dit niet toe en gooide de wedstrijd vrij eenvoudig op slot (11/3, 12/14, 4/11, 11/8, 3/11)

Ook de tweede pot van de dag beloofde op papier een mooie wedstrijd te worden. Kopman Laurens Jan Anjema, die deze maand op plek 20 van de wereld binnenkwam (zijn hoogste klassering tot nu toe op de wereldranglijst) speelde hierin tegen Azlan Iskander, nummer 18 van de wereld. Het werd dan ook een boeiende strijd, met overigens veel scheidsrechterlijke dwalingen.
De eerste 2 games waren heel close, met intensief squash, maar gingen toch naar de Maleisiër. In de derde game leek LJ een beetje uitgeblust en was vrij snel over. Het werd 3-0 (9/11, 8/11, 4/11)

Bij deze 2-0 stand was de dead rubber dit keer voor Dylan Bennett. Hij moest hierin aantreden tegen Ong Beng Hee, nummer 16 mondiaal. Deze 2 games hadden meer weg van een show partij, waarin de Maleisiër het laatste punt voor zijn team binnenbracht (6/11, 10/12)

Morgen 13.00 uur (locale tijd) speelt Nederland tegen gastland India, dat vandaag ondanks alle support van de thuisploeg, niet wist te winnen van Canada in een wedstrijd waar ook de scheidsrechter een hoofdrol in had.
Het werd 2-1 voor Canada.