Vanessa Atkinson heeft zich tijdens de Harrow Greenwich Open 2008 geplaatst voor de halve finales. De 31-jarige Nederlandse squashster was, in de Amerikaanse metropool New York, in de kwartfinale te sterk voor Jaclyn Hawkes uit Nieuw-Zeeland. De als tweede geplaatste Atkinson, de huidige nummer negen van de wereld, kwam sterk uit de startblokken en nam met goed spel een 2-0 voorsprong in games. De inspanningen in de twee openingsgames leken Atkinson in het vervolg van de partij op te gaan breken. De voormalig wereldkampioene leek vermoeid en moest de derde game dan ook aan de nummer zeven van de plaatsingslijst laten. De break tussen de derde en vierde game deden de tienvoudig Nederlands kampioene echter goed. Atkinson verhoogde het tempo en gooide geroutineerd de wedstrijd in het slot: 9-6, 9-4, 4-9, 9-2.

In de halve eindstrijd van het met ruim 25.000 euro gedoteerde WISPA toernooi moet Atkinson het wederom opnemen tegen een ‘Kiwi’, en dus niet tegen landgenote Annelize Naudé. De Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen (4) was vanaf het begin van de partij heer en meester tegen de nummer twee van Nederland en de nummer negentien van de wereld. De 31-jarige Naudé probeerde van alles, maar slaagde er niet in om zich aan het dominante spel van haar drie jaar jongere tegenstandster te ontworstelen: 5-9, 2-9, 5-9. De andere halve finale wordt verrassend een Engels onderonsje. Laura Lengthorn-Massaro (6) klopte de grote favoriete
Natalie Grainger (Verenigde Staten) in vijf games. Haar landgenote Alison Waters (5) klopte de als derde ingeschaalde Omneya Abdel Kawy uit Egypte, eveneens in vijf games.

Uitslagen kwartfinales
[6] Laura Lengthorn-Massaro (ENG) bt. [1] Natalie Grainger (USA)             9/0, 5/9, 4/9, 9/7, 9/0
[5] Alison Waters (ENG) bt. [3] Omneya Abdel Kawy (EGY)                      7/9, 9/7, 10/8, 4/9, 9/4
[4] Shelley Kitchen (NZL) bt. [8] Annelize Naudé (NL)                                9/5, 9/2, 9/5
[2] Vanessa Atkinson (NL) bt. [7] Jaclyn Hawkes (NZL)                             9/6, 9/4, 4/9, 9/2