Gregory Sedoc is gisteravond voor de derde keer uitgeroepen tot Almeers sportman van het jaar. De atleet kreeg de ereprijs overhandigd tijdens de zestiende editie van het sportgala. Grote winnaar was echter Squash Almere, de eredivisieclub leverde met Natalie Grinham de sportvrouw en met het damesteam de sportploeg van het jaar.

Hordeloper Sedoc heeft een meer dan behoorlijk gemiddelde als het gaat om de Almeerse sportprijs. ,,Ik ben nu drie keer genomineerd geweest en ik heb 'm ook drie keer gewonnen'', legt hij uit. Dit jaar kreeg de atleet de prijs vanwege de Europese indoortitel die hij in de wacht sleepte. ,,Ik heb inderdaad een goed jaar achter de rug'', vertelt de 26-jarige Almeerder. ,,Maar toch was ik er niet van overtuigd dat ik zou winnen, ik vond het eigenlijk net zo spannend als de eerste keer dat ik deze prijs won.''

Bij de dames ging de prijs naar Natalie Grinham. De Australische Almeerse werd dit jaar tweede tijdens het wereldkampioenschap squash in Madrid en steeg naar de tweede plaats van de wereldranglijst. ,,Natalie had deze prijs graag persoonlijk in ontvangst genomen, maar vanwege verplichtingen in Australië kan ze hier vandaag niet aanwezig zijn'', sprak ploeggenote Daphne Albada Jelgersma namens de winnares.

Met haar ploeggenoten mocht Albada Jelgersma kort daarvoor al de prijs voor de beste sportploeg van 2007 in ontvangst nemen. De winnaar van de nationale squashbeker troefde hun mannelijke collega's en de A1 van FC Omniworld af. Wakeboardster Mayanka Jansen mag zich een jaar lang sporttalent van het jaar noemen en rolstoelbadmintonner Marcel Smouter de beste sporter met een beperking.