Nicol David heeft het eerste WISPA Gold toernooi van dit jaar, de Apawamis Open 2008, op haar naam geschreven. De Maleisische zag, in de eindstrijd van het  met $64.000usd gedoteerde proftoernooi in New York, haar tegenstandster Natalie Grinham bij een 6-6 stand in de derde game geblesseerd opgeven. De 24-jarige David, die al weer 19 onafgebroken maanden de mondiale ranglijst aanvoert, stond toen al 2-0 voor in games: 9-1, 9-6. Voor de 'squashkoningin' was de toernooizege in de Amerikaanse metropool een bevestiging van haar dominantie. David kreeg eind vorig jaar veel kritiek in eigen land toen ze de British Open titel en wereldtitel aan Rachael Grinham moest laten. Onterecht getuige het feit dat de in Nederland woonachtige speelster van Amstelpark maar liefst 8 van de 11 toernooien won waaraan ze in 2007 mee deed.

Voor de 29-jarige Grinham komt de opgelopen enkelblessure op een vervelend moment. De Almeerse was pas ruim een maand weer volledig fit, nadat ze eind juli een voetblessure opliep tijdens de Malaysian Open 2007. Vlak voor de Women's World Open in Madrid (oktober) kwam daar nog een polsblessure bij. De ernst van de blessure van de nummer 2 van de wereld is nog niet bekend. Het eerstvolgende grote WISPA toernooi staat van 5 tot 8 maart op het programma. Dan reizen de dames naar Kuala Lumpur voor de CIMB KL Open 2008.

Vanessa Atkinson werd tijdens de Apawamis Open 2008 in de kwartfinales uitgeschakeld. De tienvoudig nationaal kampioene versloeg in de eerste ronde overtuigend de Mexicaanse qualifier Samantha Teran, maar moest vervolgens na een 2-0 voorsprong in games toch buigen voor Natalie Grainger (4) uit de Verenigde Staten: 9-7, 9-1, 1-9, 6-9, 6-9. Atkinson's landgenote, Annelize Naude, kwam niet door het kwalificatietoernooi heen. Zij ging onderuit tegen de Australische Kasey Brown.