Dinsdagmiddag om 17.00 uur zal er in het ABN Amro WTT 2008 in Rotterdam een unieke PADEL Tennis Challenger worden gespeeld tussen Nederlandse Top tennissers en Top squashers. Tussen de middag- en de avondsessie van het bekende ABN AMRO tennistoernooi, zullen o.a. Natalie Grinham, Lucas Buit, Tommy Berden, Milja Dorenbos en Sebastiaan Weenink het opnemen tegen de tennissers Bart Beks (NL# 25), Jasper Smit (NL #34), Martijn van Haasteren (NL #56) en twee jong Oranje speelsters Marlot Meddens en Leonie Mekele.

TENNIS  vs  SQUASH

Dinsdagmiddag om 17.00 uur zal er in het ABN Amro WTT 2008 in Rotterdam een unieke PADEL Tennis Challenger worden gespeeld tussen Nederlandse Top tennissers en Top squashers.

Tussen de middag- en de avondsessie van het bekende ABN AMRO tennistoernooi, zullen o.a. Natalie Grinham, Lucas Buit, Tommy Berden, Milja Dorenbos en Sebastiaan Weenink het opnemen tegen de tennissers Bart Beks (NL# 25), Jasper Smit (NL #34), Martijn van Haasteren (NL #56) en twee jong Oranje speelsters Marlot Meddens en Leonie Mekele.

De Challenger is een initiatief van Padelsport International en Thony Schwab (SquashLife & Wilson). Er is een glazen padelbaan geplaatst in de tennis Plaza van het ABN AMRO tennis toernooi in Ahoy (tegenover de enorme sportsbar van ABN AMRO).

Padel is een combinatie van een tennis en squash. Gespeeld wordt op een court van 20 x 10 meter (iets groter dan twee squashbanen tegenover elkaar). Het heeft net als een squashbaan een achterwand en zijwand. Je mag dus ook via de achter- en zijwand de bal retourneren. Het racket is een speciale bat die nog het meest op een beach-tennisracket lijkt. De speelbal is een wat zachtere tennisbal. Het wordt als dubbel gespeeld. De padelsport is in Zuid-Amerika en Spanje mateloos populair en begint nu ook andere landen voet aan de grond te krijgen.

Om een impressie te krijgen van deze leuke sport, kun je deze twee korte video’s van You Tube bekijken.

Een impressie van 4 minuten  :  http://www.youtube.com/watch?v=BWqH3agMxEA
Een rally van anderhalf minuut :  http://www.youtube.com/watch?v=nPKoTqP7js0

De vraag is of de tennissers nu het meeste voordeel halen uit hun specifieke tennis-eigenschappen of dat de achter- en zijwand de squasher een voordeel geven.

Check ook de site  :  http://www.padelsportinternational.nl

Sluiter en Squash zien !
Wil je deze unieke challenge persoonlijk bijwonen, dan zul je een kaartje moeten kopen voor het ABN AMRO tennis toernooi. De enige manier om je toegang te verschaffen. Voordeel is dat je naast deze challenge, ook dus de tenniswedstrijden mag bekijken. Vrijwel zeker zal Raemon Sluiter in de avond spelen. Wellicht de laatste keer om hem in het echt te bewonderen.

Meer info over het tennistoernooi :  http://www.abnamrowtt.nl   (zie plattegrond)

Wil je meer info over deze challenger of de padelsport, dan kun je contact opnemen met Thony Schwab.