Na aanleiding van zijn gedrag in de wedstrijd tussen Squash Utrecht en Squash Zwolle op vrijdag 7 maart jl, heeft de clubleiding van Squash Zwolle besloten om Ronald van de Boogaard per direct te schorsen voor de periode van een half jaar. Tevens kreeg de squasher een geldbedrag boete. De clubleiding wil hiermee duidelijk maken dat het zich distantieert van het getoonde gedrag van de speler. De terugkeer van Squash Zwolle in de eredivisie loopt door de aanvaring tussen Van de Boogaard en Utrechter Jay Francis gevaar.

De terugkeer van Squash Zwolle in de eredivisie loopt gevaar na een aanvaring tussen Ronald van de Boogaard en Utrechter Jay Francis.De Zwolse club heeft Van de Boogaard meteen voor een half jaar geschorst en een boete opgelegd.

Van de Boogaard is een geboren Utrechter. Was lang lid van All Inn, de tweede club van de stad, en speelt voor het eerst in Zwolle. In de vijfde game van de partij, afgelopen vrijdag, drukte hij Francis fors in de rug. De opponent reageerde met een duw, waarop Van de Boogaard zijn racket letterlijk kapotsloeg op Francis' arm.

De kortsluiting bij Van de Boogaard kan ook voor de club grote gevolgen hebben. Squash Zwolle heeft in principe aan drie punten in de laatste competitiewedstrijd, op 21 maart bij Sportsworld, genoeg voor de titel en de rentree op het hoogste plan. "Maar nu moeten we afwachten", beseft manager Rutger Jan Kamperman. "De tuchtcommissie kan ons op verschillende manieren aanpakken. Ik heb echt geen idee hoe dit zal uitpakken."

Kamperman loopt al dertig jaar in het wereldje mee, maar is verbijsterd na het voorval. "Ik heb Van de Boogaard als jochie begeleid en weet dat hij licht ontvlambaar is. Maar dit valt gewoon niet te tolereren." Los van de tuchtzaak bij de squashbond (SBN) heeft de club de speler daarom direct gestraft.

Bron: De Stentor. Van verslaggever Herman Nijman
gepubliceerd op 13 maart 2008 03:36