De beste Nederlandse jeugdspelers van dit moment zijn in het Noorse Stavanger uitgeschakeld tijdens het Europese Kampioenschap voor junioren <19 jaar. Milou van der Heijden, Melissa Meulenbelt, Rick Penders en Tim van der Pluijm kunnen zich daardoor via de plate wedstrijden gaan voorbereiden op het landenteamsevenement dat a.s. donderdag van start gaat. De loting voor dit teamtoernooi wordt woensdag gemaakt. De beste Nederlandse jeugdspelers van dit moment zijn in het Noorse Stavanger uitgeschakeld tijdens het Europese Kampioenschap voor junioren <19 jaar. Milou van der Heijden, Melissa Meulenbelt, Rick Penders en Tim van der Pluijm kunnen zich daardoor via de plate wedstrijden gaan voorbereiden op het landenteamsevenement dat a.s. donderdag van start gaat. De loting voor dit teamtoernooi wordt woensdag gemaakt.

Een frappant detail was dat zowel beide Nederlandse meisjes als beide Nederlandse jongens verloren van dezelfde tegenstand(st)er. Een vreemde gewaarwording in een veld met 57 jongens en 38 meisjes. Nederlands jeugdkampioene Meulenbelt reikte na een spannende zege op Tesni Evens uit Wales (10-8 in de vijfde) tot de laatste zestien. Daarin sneuvelde ze in vier games tegen de nummer 2 van de plaatsingslijst Victoria Lust, die een ronde later ook Meulenbelt's landgenote Van der Heijden uitschakelde. De 17-jarige Van der Heijden had eerder op de dag een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt tegen de Zwitserse Jasmin Ballmann, maar kwam er in de kwartfinales tegen de Engelse niet aan te pas: 4-9, 3-9, 1-9.

Bij de jongens ging de 15-jarige Tim van der Pluijm, die vorige maand Nederlands kampioen werd in de oudste leeftijdscategorie, in de eerste ronde onderuit tegen de Duitser Carsten Schoor: 2-9, 2-9, 4-9. Zijn evenoude landgenoot Rick Penders kwam wel een ronde verder ten koste van David Tighe uit Ierland, maar was daarna ook niet opgewassen tegen de Duitser: 1-9, 1-9, 3-9.