stavanger.jpgHet Nederlandse jeugdteam is tijdens het Europese Kampioenschap voor junioren (<19 jaar) hard op weg om zich te plaatsen voor de kwartfinales. De ploeg van de bondscoaches Sjef van der Heijden en Jason Morris won op de eerste speeldag van het teamevenement de cruciale wedstrijd tegen Belgie met 2-1. Eerder op de dag ging de openingswedstrijd tegen de grote favoriet Engeland kansloos verloren: 0-3. Als Nederland morgen de wedstrijd tegen het op papier zwakke Noorwegen wint, dan plaatst de jonge formatie zich bij de laatste acht.

Het Nederlandse jeugdteam is tijdens het Europese Kampioenschap voor junioren (<19 jaar) hard op weg om zich te plaatsen voor de kwartfinales. De ploeg van de bondscoaches Sjef van der Heijden en Jason Morris won op de eerste speeldag van het teamevenement de cruciale wedstrijd tegen Belgie met 2-1. Eerder op de dag ging de openingswedstrijd tegen de grote favoriet Engeland nog kansloos verloren: 0-3. Als Nederland morgen de wedstrijd tegen het op papier zwakke Noorwegen wint, dan plaatst de jonge formatie zich bij de laatste acht.

In het Noorse Stavanger was Nederland donderdag in de ochtenduren niet opgewassen tegen Engeland. Alleen Melissa Meulenbelt slaagde erin om het haar tegenstandster Victoria Lust enigzings moeilijk te maken. De Nijverdalse slaagde er echter niet in om de belangrijke punten naar zich toe te trekken: 7-9, 8-10, 0-9. Meulenbelt's teamgenoten Rick Penders en Tim van der Pluijm gingen dik onderuit tegen respectievelijk Joe Lee (1-9, 1-9, 0-9) en Neil Cordell (0-9, 0-9, 1-9).

Later op de dag herstelde Nederland zich echter knap van de grote nederlaag tegen Engeland. Tegen de Belgische buren zette Milou van der Heijden haar team op een voorsprong door Toke Vanwesemael met 9-5, 9-1, 9-6 te verslaan. Rick Penders ging vervolgens hard onderuit tegen Sam van Brusselen (1-9, 1-9, 9-10) en ook Tim van der Pluijm leek lang op een nederlaag af te stevenen. De Nederlands kampioen onder de 19 jaar kwam 2-0 achter in games (1-9, 3-9) tegen Alexis Broka, maar bekroonde uiteindelijk een wonderbaarlijke comeback met een prachtige zege: 1-9, 3-9, 9-0, 9-4, 9-6.