nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgDe Nederlandse afvaardiging heeft tijdens de wereldkampioenschappen squash in Manchester afwisselend gepresteerd. Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham kwamen dinsdag allebei een ronde verder ten koste van respectievelijk Farhan Mehboob en Dominique Lloyd-Walter. Voor hun landgenoten Vanessa Atkinson en Annelize Naudé viel echter in de eerste ronde het doek. Atkinson verloor verrassend van de Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes, terwijl Naudé te kort kwam tegen de als achtste ingeschaalde Laura Lengthorn-Massaro uit het gastland.

annelizenaude_10094.jpgDe Nederlandse afvaardiging heeft tijdens de wereldkampioenschappen squash in Manchester afwisselend gepresteerd. Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham kwamen dinsdag allebei een ronde verder ten koste van respectievelijk Farhan Mehboob en Dominique Lloyd-Walter. Voor hun landgenoten Vanessa Atkinson en Annelize Naudé viel echter in de eerste ronde het doek. Atkinson verloor verrassend van de Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes, terwijl Naudé te kort kwam tegen de als achtste ingeschaalde Laura Lengthorn-Massaro uit het gastland.

De 30-jarige Grinham kwam voor het eerst dit toernooi in actie. De voormalige Australische, reeds drie keer eerder verliezend finalist tijdens het WK, had iets meer dan een half uur nodig om zich met 11-5 11-6 en 11-9 te ontdoen van de Engelse Dominique Lloyd-Walter. Morgen (woensdag) speelt de nummer twee van de wereld tegen het Aziatische talent Annie Au uit Hong Kong voor een plek bij de laatste acht.

Vanessa Atkinson en Annelize Naudé konden het goede voorbeeld van hun nieuwe landgenote niet volgen in Manchester. Voormalig wereldkampioene Atkinson verloor dinsdag verrassend van de ongeplaatste Jaclyn Hawkes uit Nieuw-Zeeland. De als tiende geplaatste Nederlandse maakte er nog wel een vijfsetter van, maar kwam uiteindelijk toch te kort: 9-11 7-11 11-8 12-10 5-11. Nationaal kampioene Naudé verloor met 10-12 11-13 en 6-11 van de als achtste ingschaalde Engelse Laura Lengthorn-Massaro.

B
ij de mannen had de 25-jarige Laurens Jan Anjema een vijfsetter nodig tegen de Pakistaanse baltovenaar Farhan Mehboob. Na ruim anderhalf uur besliste de Nederlands kampioen, die in de vierde game vier matchballen moest afweren, het geweldige duel in zijn voordeel: 9-11 11-7 7-11 15-13 en 11-7. Ook Anjema speelt woensdag voor een plek in de kwartfinales. De Engelsman Nick Matthew (8) is dan zijn tegenstander.

Eerder in het toernooi werden Dylan Bennett en Orla Noom al uitgeschakeld. Bennett verloor in de eerste ronde kansloos van de Egyptenaar Karim Darwish (7), Noom kwam niet door het kwalificatietoernooi heen.


natalielaurens_10x10flyer.jpg