nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham is de enigste Nederlandse squash(st)er die nog in de race is voor de wereldtitel tijdens het wereldkampioenschap squash in Manchester. Nadat eerder in het toernooi al Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Dylan Bennett waren uitgeschakeld, ging ook Laurens Jan Anjema in de derde ronde van het herentoernooi onderuit. De 25-jarige Hagenaar verloor woensdag in vier games van de sterke Engelsman Nick Matthew.

natalie_grinham_85x200_banner.jpgNatalie Grinham is de enigste Nederlandse squash(st)er die nog in de race is voor de wereldtitel tijdens het wereldkampioenschap squash in Manchester. Nadat eerder in het toernooi al Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Dylan Bennett waren uitgeschakeld, ging ook Laurens Jan Anjema in de derde ronde van het herentoernooi onderuit. De 25-jarige Hagenaar verloor woensdag in vier games van de sterke Engelsman Nick Matthew.

De 30-jarige Natalie Grinham verzekerde zich woensdag wel van een plek bij de beste acht bij het WK squash in Engeland. De voor Nederland uitkomende geboren Australische ontdeed zich eenvoudig met 11-6, 11-7, 11-4 van de qualifier Annie Au uit Hongkong. De als derde geplaatste Almeerse, inmiddels weer opgeklommen naar positie twee op de wereldranglijst, speelt nu vrijdag om een plaats in de halve finales tegen de als vijfde gerangschikte Engelse Jenny Duncalf, die Kasey Brown uit Australië in straight games de baas was. Grinham’s oudere zus Rachael bereikte de kwartfinales niet. Tegen Vicky Botwright (11-5, 11-13, 8-11, 8-11) raakte de kampioene van 2007 haar wereldtitel kwijt.

Bij de mannen kon Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema het niet bolwerken in zijn partij tegen Nick Matthew. Hoewel de nummer zestien van de wereld goed speelde, moest hij toch zijn meerdere erkennen in de ijzersterke Engelsman die begin september nog de Forexx Dutch Open Squash 2008 op zijn naam schreef. Na exact 60 minuten stond de eindstand (11-7, 11-6, 11-13, 11-4) op het scorebord in het voordeel van de als achtste geplaatste Matthew.

Voormalige wereldkampioene Vanessa Atkinson (10) verloor dinsdag al in de openingsronde met 3-2 van de ongeplaatste Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes. Nationaal kampioene Annelize Naude struikelde dezelfde dag over de Engelse Laura Lengthorn-Massaro (8), terwijl Dylan Bennett op maandag kansloos werd verslagen door de Egyptenaar Karim Darwish (7). Orla Noom kwam niet door het kwalificatietoernooi heen.