lj.jpgLaurens Jan Anjema heeft zich vandaag bij Squash Bond Nederland afgemeld voor het Europese Kampioenschap 2009 voor landenteams. De 26-jarige Hagenaar raakte een maand geleden geblesseerd aan zijn rechterenkel. lj.jpgLaurens Jan Anjema heeft zich vandaag bij Squash Bond Nederland afgemeld voor het Europese Kampioenschap 2009 voor landenteams. De 26-jarige Hagenaar raakte een maand geleden geblesseerd tijdens een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie en is niet op tijd fit voor de Europese titelstrijd die op 28 april begint in het Zweedse Malmö.

De viervoudig Nederlands kampioen kwam medio maart, in de competitiewedstrijd tussen HSRC De Diepput en ´MeerSquashHeroes, ongelukkig in aanraking met de Engelsman Daryl Selby en liep daarbij ingescheurde enkelbanden op. Anjema hoopt nu eind mei zijn rentree te maken tijdens het individuele EK in België.

Bondscoach Lucas Buit riep Bart Ravelli op als vervanger van de mondiale nummer zeventien. De 21-jarige Hoofddorper maakt daardoor later deze maand zijn debuut in het Nederlands team dat tijdens het EK landenteams als derde is geplaatst. Ook Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Rene Mijs maken deel uit van het keurkorps van de nieuwe bondscoach, die het in poule C moeten opnemen tegen Zwitserland (6), Denemarken (11) en buurland België (14). Alleen groepswinst volstaat voor een plek bij de laatste vier.

De Oranjedames zijn tijdens het prestigieuze evenement als tweede geplaatst, achter het tot nu toe ongenaakbare Engeland dat alle voorgaande edities van het EK wist te winnen. De formatie van Nicole Beumer is in Poule B ingedeeld met Frankrijk (3), Denemarken (6) en Wales (7). De Oranjevrouwen moeten daarin bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de halve finales. Met kopvrouw Natalie Grinham, die debuteert in het Nederlandse damesteam, voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom in de gelederen, moet dat normaal gesproken echter geen problemen opleveren.

Poule-indeling dames


Poule A
                               
Poule B
Engeland (1)                
             NEDERLAND (2)         
Ierland (4)                    
         Frankrijk (3)
Duitsland (5)                
        Denemarken (6)
België (8)                    
         Wales (7)

Poule-indeling heren

Poule A                                 Poule B                                 Poule C                                Poule D
Engeland (1)               F
rankrijk (2)                        NEDERLAND (3)                Duitsland (4)
Spanje (8)                   
 Schotland (7)                       Zwitserland (6)             
       Wales (5)
Ierland (9)                    
 Finland (10)                         Denemarken (11)         
      Zweden (12)
Hongarije (16)             
Oostenrijk (15)                     België (14)                           Italië (13)