dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgOrla Noom en Annelize Naudé hebben zich gisterenavond via het kwalificatietoernooi geplaatst voor de hoofdronde van de Irish Open 2009. dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgOrla Noom en Annelize Naudé hebben zich gisterenavond via het kwalificatietoernooi geplaatst voor de hoofdronde van de Irish Open 2009. Hiermee komt de Nederlandse inbreng tijdens het met vijfentwintigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde toernooi op drie speelsters. Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson was eerder al rechtstreeks toegelaten tot het zogenaamde WISPA Silver evenement.

De 23-jarige Noom moest overigens alle zeilen bij zetten in Dublin om zich bij de beste zestien squashsters te scharen. De Hoofddorpse had in de tweede en laatste kwalificatieronde een zware dobber aan de Engelse Alexandra Norman, maar de linkshandige Nederlandse won wel: 5-11, 11-7, 9-11, 11-9, 11-5. De negen jaar oudere Naudé daarentegen had het een stuk eenvoudiger. Tegen de Zuid-Afrikaanse Adel Weir hoefde de tweevoudig nationaal kampioene slechts 25 minuten op de baan te staan. Het werd 11-6, 11-6, 11-5.

Noom stuit vanavond laat op de Engelse Laura Lengthorn-Massaro, de als tweede geplaatste titelverdedigster. Naude treft Samantha Teran (6) uit Mexico, terwijl de als vijfde ingeschaalde Atkinson het met opnemen tegen Delia Arnold uit Maleisië.