natalie_texas.jpgNatalie Grinham is er gisterenavond (plaatselijke tijd) niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Texas Open 2009. natalie_texas.jpgNatalie Grinham is er gisterenavond (plaatselijke tijd) niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Texas Open 2009.

In de halve finale moest de 31-jarige Nederlandse haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Natalie Grainger. De Almeerse nummer vier van de wereld en de plaatsingslijst won nog wel de openingsgame, maar na verlies van het tweede bedrijf kon de Almeerse niet meer mee in het sterke spel van haar één jaar oudere tegenstandster. Het werd 11-8, 7-11, 5-11, 4-11.

Ondanks haar nederlaag kijkt Grinham met een goed gevoel terug op het met ruim veertigduizend euro gedoteerde proftoernooi in de Amerikaanse plaats Plano. “Uiteraard baal ik flink dat ik verloren heb, maar er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar in mijn spel. De overwinning gisteren op Alison Waters was goed en ook vandaag heb ik tweeënhalve game goed partij geboden. Ik moet nog wel wat werk verzetten de komende weken om mijn oude topniveau te halen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit op korte termijn gaat lukken,” aldus de voormalige Australische die maanden uit de roulatie was als gevolg van kinkhoest en een daardoor opgelopen gekneusde rib.

Grinham komt over tien dagen weer in actie tijdens het EK individueel in België. Ook Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom, Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Rene Mijs komen dan in Herentals in actie.

Voor Grainger, de mondiale nummer twee, is het overigens al weer de zesde keer dit jaar dat ze de finale haalt van een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Van de vijf voorgaande toernooien won ze er vier. Slechts vorige week was Nicol David haar de baas tijdens de open kampioenschappen op de Kaaimaneilanden.

De Maleisische wereldkampioene en nummer één van de wereld is ook later vandaag de tegenstandster van de Amerikaanse. De 25-jarige David was in haar halve finale partij oppermachtig tegen de Engelse Jenny Duncalf (5), die gisteren nog opzien had gebaard door Rachael Grinham te verslaan: 11-4, 11-3, 11-6.


texas_open.jpg