natalie_grinham_caymanNatalie Grinham heeft haar derde positie op de mondiale ranking geconsolideerd. De 31-jarige squashster blijft op de WISPA World Ranking van augustus haar één jaar oudere zus Rachael met klein verschil voor.

De Europees kampioene - vorige maand winnares van de WISPA des Pyramides 2009 in het Franse Le Port Mary, verliezend finaliste tijdens de Wereldspelen en halve finaliste tijdens de open kampioenschappen van Maleisië, moet wel de Amerikaanse Natalie Grainger (2) en wereldkampioene Nicol David (1) voor zich dulden.

Grinham’s landgenote Vanessa Atkinson zakte een plaatsje op de prestigieuze ranglijst. De nationaal kampioene staat nu dertiende, haar laagste positie sinds november 2001. In 2006 voerde de voormalige wereldkampioene nog enkele maanden de wereldranglijst aan. Annelize Naudé (32) en Orla Noom (41) zijn de overige Nederlanders in de top-50.

Zowel Grinham en Atkinson komen overigens deze week in actie tijdens de Singapore Masters 2009. De als derde ingeschaalde Grinham ontmoet morgen in de openingsronde haar voormalige landgenote Kasey Brown (Aus), terwijl de ongeplaatste Atkinson een zware opgave wacht tegen Engels kampioene Jenny Duncalf, de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Vorige week werd al bekend dat Laurens Jan Anjema de beste Nederlander is op de herenranglijst. De 26-jarige Hagenaar staat dertiende, zijn hoogste notering ooit.