Natalie Grinham heeft zich vrijdagavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de finale van de Singapore Masters 2009. In de halve eindstrijd van het prestigieuze Women’s International Squash Players Association (WISPA) Gold toernooi versloeg de 31-jarige squashster haar Australische zus Rachael in vier games.

De als derde geplaatste Grinham begon goed aan de partij tegen zuslief, die in Singapore een plek hoger is ingeschaald. Na winst van de openingsgame moest ze echter de tweede game afstaan aan haar één jaar oudere tegenstandster. In het vervolg van de strijd slaagde de Almeerse er wel weer in het midden van de baan te domineren, waardoor ze uiteindelijk toch als winnares uit de strijd kwam. Het werd 11-9, 7-11, 11-6, 11-8.

Het was al weer de twintigste keer dat de GrinhamSisters tegen elkaar speelden op de WISPA World Tour. Voor de Nederlandse helft van het duo - Grinham komt sinds februari 2008 voor ons land uit na haar huwelijk met ex-squasher Tommy Berden - was het pas de zevende overwinning op haar zus, die al sinds 2001 in de top-10 van de wereld staat.

“Spelen tegen mijn zus blijft altijd moeilijk, helemaal nu ze licht geblesseerd is aan haar enkel. Gelukkig kon ik me vandaag goed concentreren en speelde ik een stuk beter dan gisteren,“ aldus een tevreden Grinham. “Het is voor het eerst sinds oktober dat ik weer in een finale sta van een groot WISPA toernooi, dus ik kijk nu al uit naar morgen,“ vervolgde de Europees kampioene, die aan het begin van dit jaar twee maanden uit de roulatie was als gevolg van kinkhoest.

In de eindstrijd van het proftoernooi in Singapore, gevuld met een totale prijzenpot van $53.000usd, moet de nummer drie van de wereld het morgen opnemen tegen Nicol David (1) of Alison Waters (4). De Maleisische wereldkampioene en de Engelse nummer vijf van de wereld spelen later vandaag nog tegen elkaar.