squash egypteNa een voorspoedige reis zijn we (Marc Ter Sluis, Tessa Ter Sluis, Mickos Youssef, Roshan Bharos en Ravi Bharos) op donderdagmiddag gearriveerd in Cairo. De eerste dag hebben gelijk een veelheid aan indrukken opgedaan. De enorme gastvrijheid van de familie Youssef, die onze westerse normen schraal doet afsteken, was de eerste. De tweede was het Egyptische verkeer. Ze hebben hier een aantal oplossingen voor onze problemen: files??? Gewoon met zijn drieen op twee banen gaat best. Afslag gemist?? Waarom niet achteruit op de snelweg tot je weer bij de afslag bent. Zuinig met energie; bespaar op de autoverlichting en rij in het donker met lampen uit.

In de avond hebben we een jeugd zomertoernooitje van de El Borolossy Academy bezocht en wat partijen gezien. Maar liefst 520 kinderen en het niveau in de kwalificatie is waarschijnlijk al goed genoeg voor een NK finale. We zijn benieuwd naar de finales op zondag. Marc heeft terloops nog een ruim uur kunnen trainen met een top-100 PSA speler, die hier natuurlijk in het wild rondlopen. Daarna zijn we nog even boodschappen gaan doen bij een Carrefour. Om 23.30 is daar nog drukker dan bij de Bijenkorf tijdens de Dolle Dwaze Dagen, een compleet gekkenhuis.

Op vrijdag, wat hier een rustdag is, hebben we het rustig aan gedaan. De kinderen hebben een paar uur kunnen trainen met wat jeugdspelers. Zaterdag beginnen we met de echte trainingen.