LJLaurens Jan Anjema is er zaterdagavond niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Wolverhampton Open 2009. De 26-jarige Hagenaar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de dit jaar in goede vorm verkerende Engelsman Jonathan Kemp.

In tegenstelling tot een dag eerder begon de als eerste geplaatste Anjema, vorig jaar nog verliezend finalist in Wolverhampton, dramatisch aan zijn partij tegen de nummer zes van de plaatsingslijst. De Nederlander verloor de eerste game kansloos en moest ook het tweede bedrijf aan zijn tegenstander laten. De volgende twee games gingen echter weer naar Anjema, zodat er een vijfde en beslissende game aan te pas moest komen. Daarin was Kemp, de mondiale nummer 28, echter oppermachtig. De linkshandige shotmaker gunde onze landgenoot zelfs geen enkel punt, waardoor er na 60 minuten een 4-11, 10-12, 11-5, 11-8, 0-11 eindstand op het scorebord stond in het nadeel van de Nederlander.

Na afloop van de felle strijd was Anjema eerlijk in zijn conclusie: "Jonathan was gewoon te snel en te explosief voor me vandaag. Ik kon niets anders doen dan verdedigen en heb niet de kans gekregen om mijn eigen spel te spelen," aldus de nummer dertien van de wereld. Anjema zal zich nu gaan voorbereiden op de Petrosport Open 2009 in Cairo (19-23 september) en het WK voor landenteams (27 september t/m 3 oktober) in Denemarken. De British Open laat de viervoudig nationaal squashkampioen aan zich voorbij gaan.

De 28-jarige Kemp speelt zondag al weer zijn vijfde PSA finale van 2009. Eerder won hij al toernooien in Manitoba (Canada), Berkshire en Atlanta (beiden Verenigde Staten). In de finale van het met twintigduizend dollar gedoteerde proftoernooi in zijn geboorteplaats moet Kemp het opnemen tegen zijn landgenoot Alister Walker. De als tweede geplaatste Engelsman ontdeed zich in vier lange games van Ong Beng Hee (4) uit Maleisië: 10-12, 11-8, 11-7, 11-7.

Â