Orla NoomOrla Noom heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Hong Kong Open 2009. De 23-jarige Hoofddorpse squashster won in de laatste kwalificatieronde van het prestigieuze WISPA Grand Prix toernooi, waar ruim vijftigduizend euro te verdelen is voor de dames, eenvoudig van de Hongkongse Leung Shin-Nga. Het werd 11-3, 11-8, 11-4. De partij duurde slechts achttien minuten.

In de eerste ronde van de Hong Kong Open 2009 moet Noom het nu opnemen tegen Alison Waters, de als vierde geplaatste Engelse die vorige maand nog de halve finales bereikte tijdens de Forexx Women’s World Open Squash 2009 in Amsterdam. Ook Natalie Grinham en Laurens Jan Anjema komen woensdag tijdens het grote squashtoernooi in Azië in actie. De 31-jarige Grinham is als tweede gerangschikt en stuit in haar openingspartij op qualifier Elise Ng uit Hong Kong. Anjema neemt in het herentoernooi de elfde plaats in op de plaatsingslijst. De 26-jarige Hagenaar speelt in de eerste ronde tegen de Egyptenaar Omar Mosaad. Bij winst wacht vermoedelijk een duel met diens landgenoot Karim Darwish, de nummer één van de wereld.

Voor de in goede vorm verkerende Noom was het overigens al weer de zesde zege op rij op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Vorige week schreef de nummer 41 van de wereld enigszins verrassend de Indian Challenger #2 2009 op haar naam in het Indiase Chennai, waarmee ze voor de vijfde keer in haar loopbaan beslag legde op een proftitel.