Natalie Grinham heeft zich donderdag teruggetrokken voor de tweede ronde van de Hong Kong Open 2009. De 31-jarige squashster zou vanavond (plaatselijke tijd) in actie komen tegen Camille Serme (15) uit Frankrijk, maar de als tweede geplaatste Nederlandse kampt met een hardnekkige griep.

“Het is zwaar balen dat ik niet kan spelen, maar het gaat echt niet,” zei de Europees kampioene nadat ze haar afmelding bekend had gemaakt. “Ik ben al een week ziek, maar voordat ik vertrok vanuit Nederland had ik de hoop dat het rondom het toernooi wel beter zou gaan. Het tegenovergestelde is echter het geval. Er zit dan ook niets anders op dan me terug te trekken en goed voor mijn lichaam te zorgen.”

Voor Grinham, die gisteren in de eerste ronde nog wel Elise Ng uitschakelde, komt het griepvirus op een vervelend moment. Aan het begin van het jaar kampte de Almeerse speelster maandenlang met (de naweeën van) kinkhoest, sinds juli is ze pas weer echt fit. Sindsdien boekte de mondiale nummer twee ook weer goede resultaten. Zo won ze proftoernooien in Frankrijk en Nieuw-Zeeland en bereikte ze eind vorige maand de finale van het WK dames in Amsterdam.

“Het is extra zuur dat dit nu gebeurt. Ik voelde me erg goed de laatste maanden en had eindelijk het idee mijn oude topniveau weer bereikt te hebben. Ik keek er dan ook naar uit om hier in Hong Kong te spelen,” aldus Grinham. “Ik zal nu eerst goed uitrusten en daarna ga ik me voorbereiden op mijn volgende toernooi in Qatar.”

Laurens Jan Anjema komt vandaag wel in het strijdperk in Hong Kong. De 26-jarige Hagenaar neemt het in zijn tweede ronde partij op tegen Karim Darwish. De Egyptenaar voert al bijna een jaar de wereldranglijst aan en is dan ook de grote favoriet. Anjema is tijdens het PSA Super Series toernooi als elfde geplaatst, gisteren won hij in de openingsronde met 3-0 van Omar Mosaad (Egy).