Steve FinitsisWoensdag 28 oktober 2009

Met een klinkende 12-1 overwinning op koploper MeerSquashHeroes heeft Squashwebshop.nl/MAX Sports & Wellness zich op weten te werken tot de tweede plaats in de eredivisie.

De avond begon in Beverwijk niet voorspoedig. Martijn Kock moest de eerste game afstaan (6-11) aan de grote onbekende van de avond; Neeraj Aggarwal. De sinds kort in Nederland woonachtige Australier bleek een lastige opponent, terwijl Martijn nog niet helemaal in zijn spel zat. De drie volgende games voerde de fitte Martijn het tempo op en wist hij de Austaliër op de knieen te krijgen (11-3, 11-9, 11-7).

De volgende wedstrijd was een duidelijke prooi voor de kopman Steve Finitsis. In zijn wedstrijd tegen Frank Hartkoren liet hij zien dat hij niet voor niets op de 87e plaats op de wereldranglijst staat. Ondanks dat Frank een goede partij afleverde, had hij geen moment zicht op een overwinning (11-3, 11-5, 11-4).

Tot slot mochten de nummer 10 en 15 van de Nederlandse ranglijst tegen elkaar aantreden; Sander Kock aan Beverwijkse zijde tegen Bart Ravelli aan Hoofddorpse zijde. Bart is al een tijd op professionele basis met squash bezig en reist de hele wereld over om voor de wereldranglijst punten te verzamelen. Sander daarentegen studeert nog aan de universiteit naast zijn squashtrainingen. Toch werd de wedstrijd in het voordeel van Sander beslist. De uitslag (11-8, 12-10, 11-9) laat al zien dat het geen makkie was, want in elke game hadden beide spelers kansen op de overwinning. Het constantere spel van Sander gaf uiteindelijk de doorslag. Dat de wedstrijd evengoed 45 minuten duurde geeft aan dat het een spannende en kwalitatief hoogstaande wedstrijd was. Het publiek heeft dan ook genoten.

Door deze 12-1 overwinning klimt Squashwebshop.nl/MAX Sports & Wellness dus naar een zeer verdienstelijke tweede plaats en nestelt zich zodoende in de top van de eredivisie. De volgende wedstrijd is op 11 november in en tegen Almere, de landskampioen van vorig seizoen.

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd

 

squashwebshop-logo