De mannen van Hemubo / Squash Almere hebben gisterenavond een knappe uitoverwinning behaald in de Nederlandse eredivisie. All Inn Squash werd met 3-10 verslagen. De Almeerse vrouwen moesten hun meerdere erkennen in ‘MeerSquashHeroes. In Hoofddorp werd het 12-5 voor de thuisploeg.

Bastiaan Meulenbelt zette de squashmannen uit Almere woensdag op voorsprong in een volgepakt squashcentrum in Utrecht door Niels Hoevenaars met 11-5, 14-12, 11-3 te verslaan. Bradley Hindle kon vervolgens de winst binnen halen voor Hemubo / Squash Almere, maar de tot Maltees genaturaliseerde Australiër, die al jaren in Almere woont, moest halverwege de derde game (bij een 10-12, 11-9, 4-7 stand) de strijd staken met gezondheidsproblemen tegen de sterke Nederlander Piedro Schweertman. De Almeerse nummer twee Dylan Bennett maakte daarna aan alle onzekerheid een eind. De 25-jarige squasher had een game last van international Rene Mijs, maar was daarna oppermachtig. Het werd 14-12, 11-6, 11-1.

Door de overwinning op All Inn Squash zijn de heren van Hemubo / Squash Almere een plek gestegen op de ranglijst. De regerend landskampioen staan nu vierde met 25 punten uit drie duels. Over twee weken staat in Almere de topper tegen MAX Beverwijk op het programma. De Noord-Hollanders staan tweede met 29 punten. De ranglijst wordt aangevoerd door HSRC De Diepput met 31 punten uit 3 wedstrijden.

In de damescompetitie leed Hemubo / Squash Almere gisterenavond door de afwezigheid van Natalie Grinham een enigszins ingecalculeerde nederlaag tegen de runner-up van vorig jaar ‘MeerSquashHeroes. Alleen Ilona Lagerweij wist haar partij tegen Manon Butterlin (11-7, 11-6, 11-6) te winnen. Haar jongere zusje Laura zorgde op positie vier bijna voor een stunt tegen de hoger aangeslagen Tessa ter Sluis. Lagerweij kwam met 2-1 voor in games, maar kon niet doordrukken: 3-11, 11-9, 11-6, 6-11, 5-11. Interim-kopvrouw Margriet Huisman en Daphne Albada Jelgersma konden weliswaar goed mee komen met respectievelijk Lauren Siddall (7-11, 9-11, 7-11) en Orla Noom (8-11, 6-11, 5-11), maar gamewinst zat er niet in.

Ondanks het verlies staat Hemubo / Squash Almere nog steeds tweede na twee speelronden. Amstelpark Squash is de lijstaanvoerder. Op woensdag 11 november spelen beide ploegen in Almere tegen elkaar. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse dameseredivisie.