Woensdag 28 oktober 2009

Stichts Handelshuis Badkamers - Centre Court vs HSRC -  De Diepput
De eerste partij van de avond gaat tussen de nummers 3 Jan van der Velde vs Rombert Anjema. Bij het inslaan werd al duidelijk dat deze hardhitters en stevige partij tegemoet gingen. In de eerste game gaan de punten redelijk gelijk op. Tot 5 – 6 weet Van der Velde goed bij te blijven. Anjema loopt daarna iets uit maar ziet Van der Velde op 6 – 8 komen met zijn fameuze backhand trick dropshot. Daarna trek Anjema de game naar zich toe. Ook in de tweede game ongeveer hetzelfde spelbeeld. Anjema trekt net iedere keer aan het langste eind van de rallies en wint ook deze game. In de derde game probeert Van Der Velde alles maar een aantal winnaars en gelukkige hits beëindigen snel de game. Helaas geen punt voor de ex-international van Centre Court.

De tweede partij gaat tussen de nummers 1 van beide ploegen Yoni Ellous vs Sebastiaan Weenink. De kersverse International Weenink kent een zeer goede start en loopt gelijk een aantal punten uit in zowel de eerste als de tweede game. Bij een 0-2 stand in games gaat de derde game gelijk op. Punten wisselingen tot een 7-7 stand waarna Weenink een tweetal mooie winnaars slaat om ook de derde game naar zich toe te trekken. Nog geen punten voor de thuisploeg met nog 1 wedstrijd te gaan.

Deze zal gaan tussen de nummers 2 Marius Wolke vs Rick Penders. De eerste game en beide spelers vechten voor elk punt. Bij een stand van 5-5 loopt Penders uit. Wolke komt die uitloopt niet meer te boven en verliest de eerste game. In de tweede game gaat Wolke meer de rally aan en maakt minder fouten. Hij trekt de game aan het eind naar zich toe 11-9. Hetzelfde verhaal voor de derde game alleen hier is het Penders die in het slot de punten pakt 9-11. In de vierde game heeft Wolke de tiebreak nodig bij een stand van 10-10 op Penders van zich af te houden. 1 mooie winner en een tin van Penders besluiten de game 12-10. In de vijfde en beslissende game is het Penders die een furieuze start kent. De voorsprong die hij opbouwt geeft hij niet meer uit handen. Eindstand 2-3.

Dus ondanks dat HSRC 12 punten mee terug neemt naar Den Haag houdt de formatie van Centre Court 2 punten over aan dit treffen.