Piedro SchweertmanAfgelopen zaterdag heeft Piedro Schweertman het Dunlop toernooi bij Squash City op zijn naam geschreven. Hiermee behaalde hij waardevolle wereldrankingpunten.

Op het closed satellite Dunlop toernooi dat afgelopen weekend werd gehouden bij Squash City in Amsterdam was een sterk bezet deelnemersveld met in totaal 143 squashers. Het was dus een drukke boel bij Squash City! Piedro Schweertman won op weg naar de finale van Bastiaan Meulenbelt en in de halve finale van Rik Penders. Beide partijen won Schweertman overtuigend met 3-0.

In de finale mocht Schweertman het opnemen tegen Dylan Bennett die daarvoor Frank Hartkoren en Bart Ravelli beide met 3-0 had uitgeschakeld. Bennett die ruim 50 plaatsen boven Schweertman staat op de wereldranglijst heeft de vorige twee ontmoetingen gewonnen (ook tijdens Dunlop finales). Deze keer trok Schweertman aan het langste eind. In een gelijk opgaande wedstrijd won Bennett de eerste game in een tie break met 12-10. Daarna kwam Schweertman in de tweede game heel sterk terug en won deze met 11-2. De twee games die daarna volgenden waren beide voor Schweertman. In een gelijk opgaande wedstrijd won Schweertman met 12-10 en 11-9 en veroverde hiermee waardevolle punten voor de wereldranglijst.