Squasher Tommy Berden maakt komende woensdag zijn rentree op de squashbaan na een afwezigheid van bijna drie jaar. De 30-jarige Almeerder komt dan namens Hemubo / Squash Almere uit in de Nederlandse eredivisie tegen Squashwebshop.nl / MAX Sports & Wellness Beverwijk.

Berden scheurde in januari 2007 voor de tweede keer een pees finaal af in zijn rechterarm. De viervoudig Nederlands kampioen en voormalige nummer 22 van de wereld beëindigde daarop direct zijn professionele loopbaan die hem negen titels opleverde op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Sindsdien kwam de man van topspeelster Natalie Grinham niet meer in actie in een officiële wedstrijd.

Het duel tussen Hemubo / Squash Almere en Squashwebshop.nl / MAX Sports & Wellness Beverwijk is de strijd tussen de nummer vier (Almere) en de nummer twee (Beverwijk) van de eredivisie. Ondanks de lagere positie op de ranglijst zijn de Almeerders favoriet om de zege in eigen huis te houden. Naast Berden treden ook wereldtopper Cameron Pilley (Australië) en Bastiaan Meulenbelt in het strijdperk voor de regerend landskampioen. De gasten uit Beverwijk spelen vermoedelijk met de gebroeders Kock (Sander en Martijn) en Mitchel Kries.

Ook de Almeerse damesploeg speelt woensdag een thuiswedstrijd. Margriet Huisman, Milou van der Heijden, Daphne Albada Jelgersma en Ilona Lagerweij ontvangen dan koploper SPA Zuiver Amstelpark.