Woensdag zal Squashwebshop.nl / MAX Sports & Wellness naar Almere afreizen om aldaar aan te treden tegen de regerend landskampioen. Door afwezigheid van kopman Steve Finitsis (wegens internationale toernooiverplichtingen) is op voorhand al duidelijk dat het moeilijk zal worden om te winnen.

Ook de Almeerse formatie mist een aantal spelers, maar beschikt over een brede selectie. Hierdoor staat er nog steeds een ijzersterk team, kijk maar naar de opstellingen:

Woensdag 11 november vanaf 19.30u, op de banen van Squash Almere:
HEMUBO/SQUASH ALMERE versus SQUASHWEBSHOP.NL/MAX SPORTS & WELLNESS
Nrs 3. Tommy Berden versus Mitchel Kries (#109 NL)
Nrs 1. Cameron Pilley (AUS, #15 WRL) versus Sander Kock (#11 NL)
Nrs 2. Bastiaan Meulenbelt (#10 NL) versus Martijn Kock (#19 NL)

Mitchel Kries mag, op zijn verjaardag, zijn debuut gaan maken in de eredivisie voor Squashwebshop.nl/MAX Sports & Wellness. Of Tommy hem een passend cadeau wil geven is maar de vraag. Tommy is de voormalige nummer 22 van de wereld en is nog steeds in staat van menig Nederlands topspeler te winnen. De inmiddels 30-jarige Almeerder speelt nauwelijks meer serieuze wedstrijden en staat derhalve niet meer op de Nederlandse ranglijst. Het zal interessant worden om te zien of Mitchel (nu nog 20 jaar) hem aan het werk kan zetten op de baan.

Vervolgens mag Sander proberen om het, de in Nederland woonachtige Australiër, Pilley lastig te maken. Pilley is bezig om langzaam maar zeker richting top 10 van de wereld te klimmen en staat inmiddels dus al 15e. Voor Sander een mooie ervaring om tegen zo’n topper in actie te mogen komen.

In de laatste wedstrijd van de avond zijn er dan eindelijk reële kansen op punten voor de Beverwijkse formatie. Hoewel Meulenbelt al een tijd lang fulltime aan het squashen is, zal Martijn nog steeds met de jonge Meulenbelt mee moeten kunnen komen.

Squashwebshop.nl