De Professional Squash Association (PSA) heeft vandaag het speelschema bekend gemaakt voor de Dutch Open Squash 2009, dat van 24 t/m 29 november 2009 plaatsvindt bij Victoria Squash in Rotterdam. Aan het met veertigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde squashtoernooi in de Maasstad doen vijf spelers mee uit de top-20 van de wereld.

De 26-jarige Laurens Jan Anjema, die het prestigieuze toernooi in 2004 al eens op zijn naam schreef, begint zijn Dutch Open campagne tegen een qualifier. Bij winst wacht de als tweede geplaatste Hagenaar een duel met de Engelsman Joey Barrington (6) of de Mexicaan Eric Galvez.

Mocht de linkshandige squasher volgens verwachting de halve finale halen, dan stuit hij vermoedelijk op de Australiër Cameron Pilley (3), de nummer vijftien van de wereld, of Daryl Selby (5) uit Engeland, die samen met Anjema de gedeelde zeventiende plek op de wereldranglijst bezet op de wereldranglijst. In de bovenste helft van het schema lijken toernooifavoriet Peter Barker (Engeland) en de Maleisiër Mohd Azlan Iskandar, beiden hoger gerangschikt op de PSA World Ranking dan Anjema, de beste papieren te hebben om de laatste vier te bereiken.

De viervoudig Nederlands kampioen, vorig jaar nog halve finalist, kijkt ondanks de zware tegenstand met vertrouwen vooruit naar de laatste week van november. “De Dutch Open is altijd een hoogtepunt van mijn toernooiseizoen geweest en ik zal dit jaar weer alles op alles zetten om die titel te pakken in Rotterdam. Ik heb de afgelopen jaren op het centercourt van Victoria een aantal memorabele wedstrijden gespeeld en ik hoop er later dit jaar nog vier topwedstrijden te spelen.”

Naast Anjema begint ook Piedro Schweertman in de hoofdronde van de Dutch Open. De met een wildcard toegelaten Nederlander treft in de openingsronde de als zevende geplaatste Engelsman Tom Richards. Meer informatie over het evenement is te vinden op de officiële toernooisite www.dutchopensquash.nl.


DO09poster