De eredivisieteams van Hemubo / Squash Almere hebben goede zaken gedaan in de hoogste divisie van de Nederlandse squashcompetitie.

In eigen huis wonnen de Almeerse mannen met 12-0 van MAX Sports Beverwijk, terwijl de dames met 12-4 koploper Amstelpark Squash versloegen.

Alle ogen waren gisterenavond gericht op Tommy Berden. De viervoudig nationaal kampioen maakte na bijna drie jaar afwezigheid zijn rentree op de squashbaan en de 30-jarige Almeerder deed dat met verve. Tegen de jarige Mitchel Kries gaf Berden geen cadeautjes weg, zodat er na minder dan een half uur spelen een afgetekende overwinning op het scorebord stond: 11-5, 11-3, 11-2. Ploeggenoten Cameron Pilley en Bastiaan Meulenbelt volgden het goede voorbeeld van hun teamcaptain die in januari 2007 zijn carrière beëindigde nadat hij voor de tweede keer een pees in zijn rechterarm afscheurde. De Australiër was met 11-8, 11-3, 11-8 een maatje te groot voor Sander Kock, terwijl Meulenbelt imponeerde tegen diens broer Martijn (Kock). Het werd 11-2, 11-3, 11-9.

De dames van Hemubo / Squash Almere deden tegen Amstelpark Squash eveneens goede zaken op het Fanny Blankers Koen Sportpark. Alleen Milou van der Heijden moest de overwinning laten aan haar tegenstandster. De 18-jarige interim-kopvrouw kon een game lang goed meekomen met Annelize Naudé, maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in de ervaren Amsterdamse: 13-15, 4-11, 6-11. Daphne Albada Jelgersma en Marissa Lagerweij wonnen daarentegen wel van respectievelijk Bea De Dreu-Spitse (11-8, 13-11, 11-8) en Miantha Kries (11-4, 7-11, 11-6, 11-8). Aangezien Amstelpark geteisterd werd door late afmeldingen hoefde Laura Lagerweij op positie vier niet eens in actie te komen om de punten binnen te halen voor de thuisploeg.

Door de ruime zege is Hemubo / Squash Almere de tegenstander van vanavond MAX Sports Beverwijk en ‘MeerSquashHeroes voorbij gestoken op de ranglijst. De Almeerders staan nu derde, vlak achter lijstaanvoerder HSRC De Diepput en Victoria Squash. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Centre Court op het programma. De dames van Hemubo / Squash Almere zakten ondanks de knappe overwinning van plek twee naar drie, slechts twee punten achter de nieuwe koploper Squash Zwolle. De Almeerse vrouwen komen 2 december pas weer in actie.