Laurens_Jan_Anjema_19925Laurens Jan Anjema heeft vrijdag het goede voorbeeld van zijn landgenote Vanessa Atkinson niet kunnen volgen. De 26-jarige squasher ging in de tweede ronde van de Qatar Squash Classic onderuit tegen Nick Matthew.

De als vierde geplaatste Engelsman was tijdens het PSA Super Series Platinum toernooi in Doha een maatje te groot voor de Nederlander, die in de eerste ronde nog diepe indruk had achter gelaten in zijn partij tegen Mark Krajcsak. De als veertiende geplaatste Anjema probeerde van alles, maar tegen de nummer vier van de wereld was vandaag geen kruit gewassen. De Engelsman legde een moordend tempo aan de dag dat de Hagenaar simpelweg niet kon beantwoorden: 8-11, 6-11, 8-11.

Door de nederlaag kan Anjema zich nu richten op de Dutch Open Squash 2009 die volgende week op het programma staat in Rotterdam. De linkshandige Anjema is daar als tweede geplaatst achter de Engelsman Peter Barker. De Nederlands kampioen komt donderdagavond voor het eerst in actie in de Maasstad