Laurens Jan Anjema heeft zojuist de halve finale bereikt van de Dutch Open Squash 2009 in Rotterdam. In straight games bleef hij de Duitser Simon Rösner de baas. Helemaal vanzelf ging het echter niet voor de 26-jarige Hagenaar.

Nadat hij de eerste game eenvoudig had gewonnen, beet Rösner zich uitstekend vast in het spel van zijn tegenstander en creëerde hij in de tweede game op 10-6 zelfs vier gamepoints. Anjema, die met het oog op het vervolg van het toernooi zo min mogelijk energie in deze wedstrijd wilde steken, gaf gas en trok de game alsnog met 14-12 naar zich toe. Ook in het begin van de derde game ging de strijd gelijk op en pas bij 5-5 nam Anjema afstand en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit: 11-3, 14-12, 11-7.

“Ik wist van een eerdere ontmoeting dit jaar dat het niet makkelijk zou worden. Simon is een goede, aanvallende speler en dan moet je echt scherpe lengtes spelen. Dat lukte na de eerste game niet meer en dan loop je achter de feiten aan. Maar ik ben blij dat ik in drie games van baan kon,” blikte de als eerste geplaatste Anjema terug. Hij moet het morgen om 18.30 uur opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Daryl Selby (Eng) en Julian Illingworth (VS) die later vanavond wordt gespeeld.

Eerder op de avond liet de Maleisiër Mohd Azlan Iskandar zien waarom hij op dit moment de nummer dertien van de wereld is. Hij liet geen spaan heel van zijn trainingsmaatje Tom Richards, die gisteren nog overtuigend onze landgenoot Piëdro Schweertman op zij zette. Iskandar is weer helemaal terug na een blessure en legde de Engelsman een ziedend tempo op en had slechts 33 minuten nodig om zich als eerste voor de halve finale te plaatsen.

Meer informatie over de Dutch Open Squash 2009 is te vinden op de officiële toernooisite www.dutchopensquash.nl.


Uitslagen kwartfinale:
Mohd Azlan Iskandar (Mal, 3) bt. Tom Richards (Eng, 6)          11-3, 11-2, 11-7 (37m)
Laurens Jan Anjema (Ned, 1) bt. Simon Rösner (Ger)             11-3, 14-12, 11-7 (41m)
Daryl Selby (Eng, 4) - Julian Illingworth (VS, 8)                      20.30 uur
Cameron Pilley (Aus, 2) – Davide Bianchetti (Ita, 7)                21.30 uur