orla-noom-nk-squash-2009De 24-jarige Hoofddorpse Orla Noom, is er tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Squash in Amsterdam niet in geslaagd, net als in 2009 het podium te halen. In een gelijkopgaande en spannende ‘kleine finale’ werd Noom met 3-1 verslagen, door Margriet Huisman. Hierdoor moest zij genoegen nemen met de vierde plaats.

In de eerste twee ronden kende Noom nauwelijks problemen. Beide wedstrijden, tegen Patricia van der Geest en Milou van der Heijden, werden vrij gemakkelijk gewonnen. “Het ging natuurlijk om die halve finale tegen Annelize Naudé”, liet Noom toch wel enigszins teleurgesteld blijken. “Daarin heb ik niet het goede spel gespeeld en laten zien wat ik kan. Ik wilde het te goed doen en dan lukt het helaas niet”. Noom verloor deze halve finale met 3-0.

Volgende week woensdag 24 februari wacht haar eerstvolgende optreden. Dan speelt Orla Noom in de Eredivisie, met ‘MeersquashHeroes thuis tegen Squash Zwolle. Bij winst houdt ‘MeersquashHeroes zicht op een plek in de playoffs om het landkampioenschap later dit jaar.