Piedro Schweertman heeft zondag de eindstrijd bereikt van de Q-sourcing Squash Trophy 2010, een internationaal proftoernooi bij Squashcentrum Barendrecht. De 26-jarige Nederlander was in de halve finale van het satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour duidelijk een maatje te groot voor de als achtste geplaatste Engelsman Mark Fuller. Het werd 11-6, 11-3, 11-2 in het voordeel van de Zeeuw die in Barendrecht als eerste is ingeschaald.

De toernooifavoriet moet het in de finale opnemen tegen de jonge Fransman Lucas Serme. Het 17-jarige supertalent won in de tweede halve finale na een ware thriller van de zes jaar oudere Sebastiaan Weenink, die dit weekend zijn eerste proftoernooi speelt. De Nederlander nam een 2-0 voorsprong in games, maar bleek niet in staat om de razendsnelle Serme definitief van zich af te schudden: 12-10, 11-8, 7-11, 3-11, 9-11.

Voor Schweertman is het de derde keer dat hij de eindstrijd bereikt van een PSA toernooi. Van de twee voorgaande finales wist Schweertman er één te winnen. Twee maanden geleden was hij de sterkste tijdens de MeerSquashHeroes Open 2010 in Hoofddorp.