piedro-schweertmanPiedro Schweertman heeft in Barendrecht voor de tweede keer in zijn loopbaan een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour op zijn naam geschreven.

Nadat de 26-jarige Nederlander twee maanden geleden al de MeerSquashHeroes Open 2010 had gewonnen in Hoofddorp, was hij vandaag (zondag) de sterkste tijdens de Q-sourcing Squash Trophy 2010.

In de finale van het PSA satelliet toernooi op Nederlandse bodem kwam de als eerste geplaatste Zeeuw in het strijdperk tegen de jonge Fransman Lucas Serme, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi en eerder op de dag nog Sebastiaan Weenink had uitgeschakeld na een marathonpartij. Schweertman was daarentegen zonder noemenswaardige problemen doorgedrongen tot de eindstrijd, maar daarin moest hij flink aan de bak. Beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe, maar op het einde van elke game gaf de ervaring van de toernooifavoriet steeds de doorslag. Het werd 11-8, 12-10, 11-8 in het voordeel van de linkshandige Hollander.

Schweertman verdiende met zijn zege 52,5 punten voor de wereldranglijst, waardoor hij volgende maand voor het eerst de top-100 binnenkomt. Opvallend is verder dat Schweertman de derde Nederlander is die in korte tijd een proftoernooi weet te winnen. Nationaal kampioen Laurens Jan Anjema won gisteren de Midtown Sanctuaire Open 2010 in het Canadese Montreal. Dylan Bennett was vorig weekend al de beste in Peru.