laurens-jan-anjemaLaurens Jan Anjema heeft voor de tweede keer in korte tijd de eindstrijd bereikt van een proftoernooi in Canada. De 27-jarige Hagenaar klopte zaterdag (lokale tijd) in de halve finale van de Manitoba Open 2010 de Mexicaan Arturo Salazar en gaat zondag op voor zijn tweede PSA titel in 2010. Vorige week won Anjema al het proftoernooi van Montreal.

De overwinning van de als eerste geplaatste Nederlander op Salazar kwam in het Canadese Winnipeg nooit in gevaar. De nummer vijftien van de wereld moest door concentratieverlies weliswaar het tweede bedrijf afstaan aan de nummer zeven van de plaatsingslijst, maar in de drie andere games was de linkshandige squasher oppermachtig. Het werd 11-3, 7-11, 11-6, 11-2 voor Anjema die het morgen wederom moet opnemen tegen de Engelsman Daryl Selby. De nummer twee van de plaatsingslijst en twaalf van de wereld, in Montreal verliezend finalist, weerde in zijn partij tegen de Canadees Shahier Razik (4) twee matchballen af en won uiteindelijk de vijfde en beslissende game met 11-6.

Voor Anjema was het al weer de elfde keer op rij dat hij een partij winnend afsloot. Op weg naar zijn vijfde nationale titel won hij medio februari vier wedstrijden tijdens het NK in Amsterdam en ook vorige week in Montreal stapte hij vier keer als winnaar van de baan.