laurens-jan-anjemaLaurens Jan Anjema heeft zijn ongeslagen status in 2010 voortgezet. De 27-jarige Nederlandse squasher maakte zondagmiddag (plaatselijke tijd) zijn favorietenrol tijdens de Manitoba Open 2010 meer dan waar en veroverde daarmee zijn derde titel van het jaar. Vorige week was de Hagenaar al de sterkste in Montreal, een maand eerder werd hij voor de vijfde maal nationaal kampioen.

In de finale van het met $20.000usd gedoteerde toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour in het Canadese Winnipeg was de als eerste geplaatste Anjema een maatje te groot voor Daryl Selby: 11-7, 11-6, 11-5. Een week geleden won de in topvorm verkerende Nederlander ook al in straight games van de Engelsman, die op de wereldranglijst nog net iets hoger (12 om 15) staat dan onze landgenoot.

Voor Anjema was het de twaalfde keer op rij dat hij als winnaar van de baan stapte. De overwinning tijdens de Manitoba Open 2010 betekende bovendien zijn tiende proftitel. Hiervoor had hij 23 finales nodig. Met zijn zege verdiende Anjema 350 punten voor de wereldranglijst, waardoor hij op 1 april erg dicht in de buurt komt van de top-10 als de nieuwe wereldranglijst gepubliceerd wordt. Ook mag de linkshandige speler van HSRC De Diepput drieduizend dollar bijschrijven op zijn bankrekening.

Lang heeft Anjema overigens niet om na te genieten van zijn trilogie aan titels. Komende woensdag begint hij al weer aan een nieuw toernooi in Canada. In de eerste ronde van de Rocky Mountains Open 2010 stuit de topfavoriet dan op een qualifier. Selby is tijdens het PSA 3 Star toernooi in Calgary als tweede geplaatst.

Â