Laurens_Jan_Anjema_19925Laurens Jan Anjema is zijn derde opeenvolgende toernooi in Canada goed begonnen. De 27-jarige Hagenaar was in de openingsronde van de Rocky Mountain Open 2010, waar dertigduizend Amerikaanse dollars te verdelen is, veel te sterk voor qualifier John Rooney uit Ierland: 11-1, 13-11, 11-4. De partij duurde slechts 35 minuten.

Een verrassing was de zege van Anjema op zijn teamgenoot bij HSRC De Diepput in de Nederlandse eredivisie niet. De Nederlander is in Calgary als eerste geplaatst en verkeert bovendien in een bloedvorm. In 2010 verloor de mondiale nummer vijftien in de dertien partijen die hij speelde nog geen één keer. In februari werd hij voor de vijfde maal nationaal kampioen en ook de laatste twee toernooien op de Professional Squash Association (PSA) World Tour waaraan hij mee deed won hij. Afgelopen zondag was hij de sterkste in Winnipeg, een week eerder kon hij ook al in Montreal de trofee in ontvangst nemen.

In de kwartfinales van de Rocky Mountain Open 2010 moet de toernooifavoriet het opnemen tegen de Italiaan Stephane Galifi. Die verraste in de eerste ronde Aaron Frankcomb (6) uit Australië in vijf lange en zware games: 6-11, 11-8, 11-9, 1-11, 11-9.