laurens-jan-anjema-squashLaurens Jan Anjema weet niet meer wat verliezen is. De Nederlandse squasher won donderdagavond (lokale tijd) al weer zijn veertiende partij op rij dit jaar. In de kwartfinales van de Rocky Mountain Open 2010 was de vijfvoudig nationaal kampioen te sterk voor Stephane Galifi. De afgelopen twee weken won Anjema al toernooien in Montreal en Winnipeg.

De als eerste geplaatste Anjema kwam in Calgary niet in de problemen tegen de Italiaan die is gezegend met een fantastisch balgevoel. Ondanks zijn onmisbare talent had de ongeplaatste Galifi weinig in te brengen tegen de ijzersterke Hagenaar die al weken in topvorm steekt. De 27-jarige Anjema was heer en meester op de baan, domineerde de T-positie en liet zijn tegenstander hard werken voor zijn punten. De topfavoriet won dan ook verdiend met 11-3, 11-7, 11-8.

In de halve eindstrijd van het PSA 3 Star toernooi in Canada, gedoteerd met een totale prijzenpot van dertigduizend Amerikaanse dollars, moet de nummer één van de plaatsingslijst en nummer vijftien van de wereld het vrijdag opnemen tegen de Egyptenaar Hisham Ashour (3) die de Mexicaan Eric Galvez (8) de baas was.