orla-2008-Forexx_15962Dylan Bennett en Orla Noom hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Swiss Open 2010 in het Zwitserse Geneve. Rene Mijs daarentegen redde het niet, hij werd in de kwartfinales uitgeschakeld.

In het herentoernooi was de 25-jarige Bennett oppermachtig in zijn partij tegen Issa Kamara (8) uit Sierra Leone. De Eindhovenaar, tijdens de open kampioenschappen van Zwitserland als eerste geplaatst, hoefde in drie games slechts negen punten (11-5, 11-2, 11-2) af te staan aan zijn Afrikaanse tegenstander.

Om het PSA Satelliet toernooi op zijn naam te schrijven moet Bennett af zien te rekenen met Egyptische oppositie. In de halve eindstrijd stuit de Nederlandse topfavoriet vanavond op Mazen Gamal (4). Bij winst wacht zondag in de finale de winnaar van het duel tussen Karim Abdel Gawad (2) en Ali Farag, die in vier games (11-6, 11-13, 11-5, 11-8) verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de als zevende ingeschaalde Mijs. Een dag eerder had de ongeplaatste Farag ook al Piedro Schweertman uit het toernooi geslagen.

Bij de dames speelde de eveneens als eerste gerangschikte Noom wederom een goede wedstrijd. Tegen de Française Maud Duplomb kwam de 24-jarige Hoofddorpse niet in de problemen. De eindstand (11-8, 11-5, 11-6) was dan ook snel bereikt. In de volgende ronde moet de toernooifavoriete het zaterdag opnemen tegen de lokale topper Gaby Schmohl. De Zwitserse verraste voor de tweede keer op rij. Nadat ze vrijdag al Linda Hruzikova (6) had verslagen, moest nu ook Olga Ertlova (4) er aan geloven.