Dylan-BennettDylan Bennett heeft de finale bereikt van de Swiss Open 2010. In het Zwitserse Geneve was de 25-jarige Nederlander in de halve finale een maatje te groot voor Mazen Gamal. De als eerste geplaatste Eindhovenaar moest de eerste game afstaan aan de Egyptenaar, maar kwam in het vervolg van het duel niet meer in de problemen tegen de nummer vier van de plaatsingslijst: 5-11, 11-2, 11-4, 11-6.

In de finale van het PSA Satelliet toernooi moet Bennett het zondag wederom opnemen tegen een groot talent uit Egypte. De als tweede ingeschaalde Karim Abdel Gawad is dan zijn tegenstander. Voor Bennett is het de tweede keer dit jaar dat hij in de eindstrijd staat van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Eind februari won hij al de Playa Blanca Open 2010 in Lima (Peru).

In het damestoernooi kon Orla Noom het goede voorbeeld van haar één jaar oudere landgenoot niet volgen. De eveneens als eerste gerangschikte Hoofddorpse moest verrassend haar meerdere erkennen in de ongeplaatste Gaby Schmohl, die in eigen land pas haar tweede WISPA toernooi ooit speelt. Gesteund door het fanatieke thuispubliek slaagde de Zwitserse, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Swiss Open 2010, er in om het spel van de veel hoger aangeslagen Noom dusdanig te ontregelen dat ze uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging: 4-11, 11-5, 8-11, 11-7, 9-11.