flevoparq-squash-kampioenHet droomscenario kwam uit, maar met veel meer inspanning dan werd verwacht. Het Drontens squashteam besliste de strijd om het kampioenschap in de 1e divisie door directe concurrent Rotterdam met 13-4 te verslaan. Exact het benodigde verschil in punten om in eigen huis kampioen te worden.

Het ging echter niet zo eenvoudig als de uitslag deed vermoeden. In de eerste wedstrijd van de avond verloor Karel Huisman met 3-1 van Comvalius. Of het de druk was en de voor squashbegrippen vele toeschouwers of de aanwezigheid van Omroep Flevoland TV, feit is dat hij niet zijn normale niveau haalde en onverwacht verloor. Dat was een tegenvaller in het strijdplan van teammanager Thony Schwab.

In de tweede wedstrijd won Stephan Patz met 3-1 van Tonnie Mijs. Door het verlies van weer een game, leek de missie niet te slagen. In de resterende twee wedstrijden van de avond moesten de Flevoparq spelers winnen en geen game meer verliezen.

In de derde wedstrijd speelde de nummers 1 tegen elkaar en zetter Flevoparq hun joker in, de Duitser Andre Haschker. De degelijke Duitser deed wat van hem werd verwacht en won met overmacht van Ronald Permentier. Het kwam dus aan op de laatste wedstrijd tussen Bart van Wijnhoven en Mark Bles van Rotterdam. Bles is een voormalig toptalent en heeft een onvoorspelbare manier van spelen. Bart van Wijnhoven was echter zeer gefocust en won gedecideerd de eerste twee games. Alles leek dus te kantelen in het voordeel van de thuisclub. In de 3e game stond Wijnhoven echter 9-3 achter en was twee punten verwijderd van een gameverlies. Het zou niet fataal zijn voor het gewenste kampioenschap, want dan zou het Flevoparq de klus wel klaren volgende week in Utrecht. Maar het zou zonde zijn geweest van de champagne, de bloemen en de feeststemming onder de aanwezige toeschouwers. Of Wijnhoven daar aan ook dacht is niet bekend, maar hij kwam punt voor punt dichterbij en dat is knap met een rallypoint systeem. Hij won de game alsnog met 11-9 en realiseerde daarmee het begeerde kampioenschap.

DIREKT TAPIJT Flevoparq mag nu gebruik maken van zijn recht om te promoveren naar de Eredivisie.  Teammanager Thony Schwab is tevens de eigenaar van Flevoparq en weet wat er voor nodig is om in de Eredivisie te overleven. Met Zwolle is hij vier keer landskampioen geweest. In de Eredivisie spelen buitenlandse top tien spelers van de Wereld, dus wil Flevoparq er volgend jaar er niet gelijk uitvliegen, dan is versterking hard nodig. De topsquashers weet Schwab wel te vinden, maar meer sponsors vinden is een lastigere klus. De club gaat er in ieder geval vol voor en de hoofdsponsor heeft al toegezegd om wat extra te doen en gaat ook zijn relaties benaderen. Flevoparq is overigens nog in de race voor de dubbel. Aanstaande zondag speelt het team de landelijke Bekerfinale bij Wijk bij Duurstede.

Meer Info en Video:
Item omroep Flevoland : http://www.omroepflevoland.nl/Sport/69016/squashers-flevoparq-zijn-kampioen