sbn_smallVan 27 April t/m 2 Mei worden er in Aix-en-Provence (Frankrijk) de EK landenteams voor mannen en vrouwen gespeeld. Een maand later van 27 t/m 30 Mei is de EK individueel in Saarbrucken (Duitsland).

Voor het mannenteam zijn Laurens-Jan Anjema, Dylan Bennet, Piedro Schweertman en Sebastiaan Weenink rechtstreeks geselecteerd.

Voor de 5e plek in het team en de positie van "non-travelling" reserve worden komend weekend playoffs gespeeld. De strijd gaat tussen Bart Ravelli, Frank Hartkoren en Bastiaan Meulenbelt.

Voor het vrouwen team zijn Vanessa Atkinson, Annelize Naude, Margriet Huisman en Orla Noom geselecteerd. Milou van der Heijden is "non-travelling" reserve.

Voor de EK individueel in Saarbrucken heeft Nederland recht op vier plaatsen bij de mannen en drie bij de vrouwen.

Voor Nederland zullen bij de mannen uitkomen : Laurens Jan Anjema, Piedro Schweertman en de winnaar van bovenstaande play-offs. Bij de vrouwen gaan Vanessa Atkinson, Annelize Naude en de winnares van de playoffs tussen Margriet Huisman, Orla Noom en Milou van der Heijden. De nummer 2 van deze playoffs maakt ook een grote kans om toegelaten te worden tot het toernooi. De afgelopen twee jaar is de aanvraag voor een vierde plek in ieder geval gehonoreerd. Het aanvragen van een vijfde plek hoort ook tot de mogelijkheden. Toekenning is afhankelijk van het aantal plekken dat door andere landen wordt ingenomen.

Schema van de playoffs :

Vrijdag 26 maart 20.00 uur Squash Utrecht: Bastiaan Meulenbelt - Bart Ravelli, Scheids: Cor Hagers
Zaterdag 27 maart 13.00 uur Nieuwe Sloot, Alphen a/d Rijn: Bastiaan Meulenbelt - Frank Hartkoren, Scheids: Jacques Wielandt
Zaterdag 27 maart 14.00 uur Nieuwe Sloot, Alphen a/d Rijn: Margriet Huisman - Milou van der Heijden, Scheids: Jacques Wielandt
Zondag 28 maart 14.00 uur Racketcentrum Houten: Margriet Huisman - Orla Noom, Scheids: Marco van den Berg
Zondag 28 maart 15.00 uur Racketcentrum Houten: Bart Ravelli - Frank Hartkoren, Scheids: Marco van den Berg
Maandag 29 maart 11.00 uur: Frans Otten Stadion: Orla Noom - Milou van der Heijden, Scheids: Cor Hagers

Deze play-offs staan ook online op Toernooi.nl:

Bij gelijk eindigen in de poule gelden de volgende regels voor de bepaling van de eindstand :

1. Wedstrijdpunten
2. Games voor
3. Games tegen (geen gamessaldo)
4. Punten voor
5. Punten tegen

Bij volledig gelijke stand beslist de technische staf over de volgorde van inschrijving.

Squash Bond Nederland