Laurens Jan Anjema mag zich vanaf vandaag de nummer elf van de wereld noemen. Dat maakte de Professional Squash Association (PSA) vandaag bekend in een persbericht. Vorige maand stond de Nederlander nog vijftiende op de mondiale ranglijst.

De 27-jarige Hagenaar dankt zijn stijging aan zijn goede resultaten tijdens drie opeenvolgende toernooien in de maand maart in Canada. De linkshandige Anjema won twee toernooien (Montreal en Winnipeg) en bereikte de halve finale in het derde toernooi in Calgary. In februari was hij ook al voor de vijfde keer Nederlands kampioen geworden. Van de vijftien officiële wedstrijden die Anjema dit jaar speelde, won hij er maar liefst veertien.

De kopman van de nationale ploeg, die eind april afreist naar Aix en Provence (Frankrijk) voor het EK landenteams, heeft in de top-100 voor het eerst gezelschap gekregen van Piedro Schweertman. De 26-jarige squasher was in maart de sterkste tijdens de Q-sourcing Squash Trophy 2010 in Barendrecht en won daarmee voor de tweede keer in zijn carrière een toernooi op de PSA World Tour. Door zijn zege kwam Schweertman met stip de top-100 binnen. Hij staat nu drieënnegentigste.

Ook Dylan Bennett behoort nog steeds tot de beste honderd squashers op deze aardbol. Hij is de nummer tweeënzeventig van de wereld. De 25-jarige Eindhovenaar won afgelopen maand eveneens een proftoernooi. In Geneve was hij de sterkste tijdens de open kampioenschappen van Zwitserland. Het was de vijfde proftitel voor Bennett in zijn loopbaan en al weer de derde in de laatste zes maanden.

De wereldranglijst wordt overigens voor de vierde opeenvolgende maand aangevoerd door de Egyptenaar Ramy Ashour. De Engelsman Nick Matthew is de nummer twee van de wereld, voor wereldkampioen Amr Shabana en Karim Darwish (beiden Egypte).