De Nederlandse squashvrouwen zijn vrijwel allemaal gezakt op de wereldranglijst die vandaag door de Women’s International Squash Players Association (WISPA) werd gepubliceerd. Desondanks staan er nog steeds vijf Oranjedames in de mondiale top-100.

Natalie Grinham (van 2 naar 3), Vanessa Atkinson (van 12 naar 13), Annelize Naudé (van 40 naar 41) en Milou van der Heijden (van 94 naar 95) moesten allemaal een stapje terug doen op de prestigieuze ranking die maandelijks wordt uitgegeven. Van de Nederlandse squashsters slaagde alleen Orla Noom er in om een plaatsje te stijgen. De Hoofddorpse wisselde van positie met landgenote Naudé en staat nu veertigste.

De WISPA World Ranking wordt overigens al weer voor de vijfenveertigste opeenvolgende maand aangevoerd door wereldkampioene Nicol David uit Maleisië. De Engelse Jenny Duncalf is voor het eerst de nummer twee van de wereld. De al zes maanden inactieve Grinham, die over twee maanden haar eerste kind verwacht, is nog steeds de nummer drie op de mondiale ranglijst, vlak voor Brits kampioene Alison Waters (4) en haar Australische zus Rachael Grinham (5).

De nieuwe ranglijst bij de mannen werd eerder vandaag al bekend gemaakt. Laurens Jan Anjema steeg daarop van de vijftiende naar de elfde positie. Piedro Schweertman maakte eveneens flinke progressie. Hij kwam met stip de top-100 binnen op nummer drieënnegentig. Ook Dylan Bennett behoort nog tot de honderd beste squashers ter wereld. Hij staat tweeënzeventigste op de PSA World Ranking.