Laurens Jan Anjema is komende maandag te bewonderen in Holland Sport. Het populaire sportprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Wilfried de Jong, volgde de 27-jarige squasher een hele dag tijdens zijn trainingen en zend 5 april een reportage uit over de linkshandige Hagenaar.

De Nederlander nadert door een fantastisch begin van het jaar de top-10 van de wereldranglijst. De speler van HSRC De Diepput steeg eerder deze week dankzij zijn goede reeks in Canada van de vijftiende naar de elfde plaats. Anjema won vorige maand twee toernooien op rij in Montreal en Winnipeg, en haalde daarna ook nog de halve finales in Calgary. In februari werd hij ook al voor de vijfde keer Nederlands kampioen. Van de vijftien officiële wedstrijden die Anjema dit jaar speelde, won hij er liefst veertien.

Holland Sport, een actuele (live) sportshow vanuit Studio Plantage in Amsterdam, is iedere maandagavond te zien om 20.30 uur op Ned. 3.