Komende vrijdag en zaterdag worden in het Amsterdamse Frans Otten Stadion de Play-Offs in de Nederlandse squasheredivisie gespeeld. De halve finales vinden vrijdag 23 april vanaf 19.30 uur plaats in het multifunctionele sportcomplex in de Nederlandse hoofdstad, de finales beginnen een dag later om 11.30 uur op het centercourt van het Frans Otten Stadion.

In de damescompetitie strijden SPA Zuiver Amstelpark, Clear Victoria Rotterdam, ‘MeerSquashHeroes en Hemubo / Squash Almere om de landstitel die de afgelopen twee jaar werd veroverd door de ploeg uit Almere. Dit jaar lijkt er echter een einde te komen aan de hegemonie van de regerend landskampioen. De favorietenrol ligt bij SPA Zuiver Amstelpark en Clear Victoria Rotterdam, de nummers één en twee van de reguliere competitie, hoewel de Rotterdamse squashvereniging ernstig gehandicapt is door de afwezigheid van kopvrouw Jenny Duncalf, de nummer twee van de wereld, die als gevolg van de rondhangende aswolk boven Europa vast zit in de Verenigde Staten. Zij mist daardoor vermoedelijk ook het Europese Kampioenschap voor landenteams dat volgende week gespeeld wordt in Aix en Provence.

Bij de heren is titelverdediger Hemubo / Squash Almere wel een reële titelkandidaat. De Almeerders plaatsten zich als eerste voor de Play-Offs en treffen daarin het lager aangeslagen Lekkerfitzijn.nl / All Inn Squash uit Utrecht. De andere halve finale gaat tussen Didacticum Victoria Rotterdam en HSRC De Diepput. Met Peter Barker (Didacticum Victoria Rotterdam), Laurens Jan Anjema (HSRC De Diepput) en Cameron Pilley (Hemubo / Squash Almere) verschijnen komend weekend drie spelers uit de mondiale top-15 op de baan bij het afsluitende toetje van de squashcompetitie van Squash Bond Nederland.

De opstellingen van alle teams in de halve finales is als volgt, met tussen haakjes de nationaliteit en de positie op de wereldranglijst:

Dames: halve finales

SPA Zuiver Amstelpark - Hemubo / Squash Almere
1. Annelize Naude (Ned, 41) - Margriet Huisman (Ned, 188)
2. Stephanie Edmison (Can, 78) - Milou van der Heijden (Ned, 95)
3. Lotte Eriksen (Noo, 64) - Daphne Albada Jelgersma (Ned, -)
4. Bea de Dreu-Spitse (Ned, -) - Ilona Lagerweij (Ned, -)

MeerSquashHeroes - Clear Victoria Rotterdam
1. Lauren Siddall (Eng, 37) - Aisling Blake (Ier, 26)
2. Orla Noom (Ned, 40) - Line Hansen (Den, 27)
3. Kim Hannes-Teunen (Bel, -) - Milja Dorenbos (Ned, 188)
4. Lisa Kho (Ned, -) - Jacqueline van Nauta-Lemke (Ned, -)

Heren: halve finales

Hemubo / Squash Almere - Lekkerfitzijn.nl / All Inn Squash
1. Gilly Lane (VS, 52) - Piëdro Schweertman (Ned, 93)
2. Dylan Bennett (Ned, 72) - Rene Mijs (Ned, 155)
3. Bradley Hindle (Mal, 88) - Gabor Marges (Ned, -)

Didacticum Victoria Rotterdam - HSRC De Diepput
1. Peter Barker (Eng, 8) - Laurens Jan Anjema (Ned, 11)
2. Stephane Galifi (Ita, 53) - John Rooney (Ier, 71)
3. Stephen Cooke (Ned, -) - Sebastiaan Weenink (Ned, 298)