Van 21 tot en met 23 mei 2010 is Squash Almere voor het vierde achtereenvolgende jaar het decor van de Hemubo Squash Trophy 2010, een zogenaamd Tour 4 kampioenschap op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Twintig professionele squashspeelsters komen dan in actie op de squashbanen van het dertien banen tellende squashcentrum in Almere.


Door de rentree van de Almeerse Margriet Huisman in het internationale squashcircuit heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een damestoernooi, in tegenstelling tot de twee voorgaande jaren toen het evenement deel uitmaakte van het mondiale profcircuit voor mannen. De 25-jarige Huisman won de eerste editie van de Hemubo Squash Trophy in 2007, maar stond vervolgens bijna twee jaar buitenspel met een hardnekkige beenblessure. Inmiddels is de speelster van Hemubo / Squash Almere weer helemaal fit, getuige haar derde plaats op het NK Squash 2010 en haar uitverkiezing voor het Nederlandse team, dat volgende week in actie komt tijdens het EK landenteams in Aix en Provence (Frankrijk).

Om haar titel te prolongeren moet Huisman zich tijdens de Hemubo Squash Trophy 2010 eerst door de kwalificaties heen zien te worstelen. Door haar langdurige absentie is de Nederlandse gezakt van plaats 36 naar positie 188 op de mondiale ranglijst. Aan de Hemubo Squash Trophy 2010, gedoteerd met een totale prijzenpot van vierduizend Amerikaanse dollars, doen twintig speelsters uit meerdere landen mee. Het definitieve deelnemersveld zal begin mei bekend gemaakt worden.

Meer informatie over de WISPA World Tour is te vinden op www.wispa.net.