De heren van Hemubo / Squash Almere hebben zaterdag hun nationale titel geprolongeerd. De Almeerse squashers waren in de finale van de Play-Offs van de SBN Eredivisie met 10-5 te sterk voor HSRC De Diepput uit Den Haag.


Dylan Bennett zette zijn team in het Amsterdamse Frans Otten Stadion op voorsprong met een regelmatige overwinning op Sebastiaan Weenink. De kopman van de Almeerders, Cameron Pilley, slaagde er vervolgens niet in om het karwei gelijk af te maken. De Australiër, die in verband met de aswolk boven Europa een reis van vijf dagen achter de rug had om vanuit India op tijd in Nederland te zijn voor de Play-Offs, moest na een geweldige openingsgame zijn meerdere erkennen in trainingsmaatje Laurens Jan Anjema, waardoor de stand in het duel tussen Hemubo / Squash Almere en HSRC De Diepput weer in evenwicht gebracht werd.

De beslissing moest daardoor vallen in de derde partij tussen Gilly Lane (Hemubo / Squash Almere) en John Rooney (HSRC De Diepput). Lane begon slecht aan zijn duel met de technisch zeer begaafde Ier, maar na een zenuwslopend duel was het uiteindelijk toch de fittere Amerikaan die aan het langste eind trok en daarmee de landstitel binnenhaalde voor zijn ploeg.

Voor de mannen van Hemubo / Squash Almere was het de derde keer dat ze landskampioen werden in de Nederlandse squashcompetitie. Eerder waren ze al de sterkste in 2005 en 2009. Opmerkelijk genoeg speelt de Almeerse formatie slechts zeven jaar in de hoogste divisie van het Nederlandse squash.

Uitslagen finale

Hemubo / Squash Almere vs. HSRC De Diepput         10-5
Cameron Pilley (Aus) vs. Laurens Jan Anjema (Ned)      11-2, 5-11, 5-11, 7-11
Gilly Lane (VS) vs. John Rooney (Ier)                            6-11, 11-8, 11-7, 8-11, 11-7
Dylan Bennett (Ned) vs. Sebastiaan Weenink (Ned)       11-9, 11-8, 11-8