De kans is groot dat Nederland zaterdag voor het eerst in acht jaar niet de damesfinale speelt tijdens het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams.


In het Franse Aix en Provence verloren de Oranjevrouwen in de laatste groepswedstrijd van gastland Frankrijk (1-2), waardoor ze het morgen in de halve finales op moeten nemen tegen de gedoodverfde favoriet Engeland. In de zeven voorgaande edities van de Europese titelstrijd verloor Nederland telkenmale in de eindstrijd van de Britse grootmacht.

In tegenstelling tot voorgaande jaren slaagden de Nederlandse squashsters er dit keer niet in om de sterke Franse ploeg van zich af te houden. Alleen Orla Noom wist haar partij tegen Coline Aumard winnend af te sluiten: 11-7, 14-12, 12-10. Annelize Naudé en Vanessa Atkinson hadden daarvoor echter al verloren van respectievelijk Isabelle Stoehr en Camille Serme, die overigens allebei hoger op de wereldranglijst staan dan hun Nederlandse tegenstandsters.

De 33-jarige Naudé, de nummer 44 van de wereld, ging met 7-11, 9-11, 11-9, 9-11 onderuit tegen de drie jaar jongere Stoehr die de zestiende plek bekleedt op de mondiale ranglijst. Kopvrouw Atkinson, de mondiale nummer 13, moest eveneens in vier spannende games (9-11, 9-11, 11-3, 12-14) capituleren tegen de jonge Française Camille Serme, die onlangs voor het eerst de top-10 van de wereld binnendrong.

Meer informatie over het EK landenteams is te vinden op de officiële website www.eurosquash2010.com.