De nationale mannenploeg speelt vrijdag de halve finale op het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams vermoedelijk tegen gastland Frankrijk. In de laatste groepswedstrijd ging Oranje kansloos onderuit tegen Engeland (0-4), waardoor het als tweede eindigde in poule A.


De nederlaag van het jonge Nederlandse squashteam tegen de ijzersterke Engelsen was geen verrassing. Laurens Jan Anjema, de nummer elf van de wereld, werd door de bondscoaches Lucas Buit en Damon Leedale-Brown aan de kant gehouden om zich te sparen voor de halve finales. Het gemis van de Nederlandse kopman was duidelijk voelbaar tegen het oppermachtige Engeland, dat hun sterkste speler (Nick Matthew) eveneens op de bank hield, maar desondanks met vier spelers uit de mondiale top-15 aantrad.

Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Bart Ravelli en Sebastiaan Weenink waren dan ook niet in staat om het hun veel hoger gerangschikte tegenstanders echt lastig te maken. Bennett ging met 5-11, 3-11, 6-11 onderuit tegen James Willstrop, Schweertman moest buigen voor Peter Barker (8-11, 5-11, 7-11), Ravelli verloor van Daryl Selby (6-11, 4-11, 2-11) en Weenink had alleen in de derde game een weerwoord op het spel van Adrian Grant: 6-11, 2-11, 11-8, 2-11.

Eerder op de dag verloren ook de Nederlandse squashsters al hun laatste wedstrijd in de groepsfase. Door de nederlaag tegen Frankrijk (1-2) moeten de Oranjedames morgen in de halve eindstrijd al aantreden tegen de gedoodverfde titelfavoriet Engeland. De voorgaande zeven edities verloor Nederland pas in de EK-finale van de Engelse dames.

Meer informatie over het EK landenteams is te vinden op de officiële website www.eurosquash2010.com.