Squashers Bart Ravelli en Frank Hartkoren hebben een flinke stap voorwaarts gemaakt op de wereldranglijst. Dat maakte de Professional Squash Association (PSA) vandaag bekend. De 22-jarige Ravelli steeg 21 plaatsen van plek 171 naar positie 150, terwijl zijn even oude trainingsmaatje maar liefst 52 plekken winst boekte. Hartkoren is nu de nummer 229 van de wereld.

Beide Hoofddorpers danken hun stijging op de PSA World Ranking aan de trip die ze afgelopen maand maakten naar Australië. Ravelli bereikte aan de andere kant van de wereld 2 keer de halve finale van een PSA toernooi en reikte de overige 2 toernooien die hij daar speelde tot de kwartfinales. Dit leverde hem meer dan 100 punten voor de wereldranglijst op, waarmee hij zijn totale puntenaantal bijna verdubbelde. Hartkoren deed Down Under voor het eerst mee aan proftoernooien buiten Nederland. Met een kwartfinale, een 2e ronde en een 1e ronde presteerde ook de linkshandige squasher daar boven verwachting.

Viervoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema is de beste Nederlander op de wereldranking. Hij staat net als vorige maand 12e. Dylan Bennett (71) en Piedro Schweertman (97) staan ook in de top-100. Lijstaanvoerder Nick Matthew mag zich voor de derde maand de beste van de wereld noemen. De Engelsman houdt de Egyptenaren Ramy Ashour (2), Amr Shabana (3) en Karim Darwish (4) achter zich.

Matthew en consorten beginnen overigens deze maand weer aan het nieuwe squashseizoen. De gehele wereldtop reist volgende week af naar Australië voor de prestigieuze Australian Open, die sinds lange tijd weer is teruggekeerd op het hoogste (Super Series) niveau. Eind augustus staat ook de Hong Kong Open, eveneens een Super Series toernooi, op het programma. Namens Nederland komt alleen de 27-jarige Anjema in actie tijdens deze toernooien. Hij stuit tijdens de open kampioenschappen van Australië in Canberra in de eerste ronde op een qualifier. Bij winst wacht hem een duel met Thierry Lincou (7) of titelverdediger Stewart Boswell.

De volledige wereldranglijst van de mannen is te vinden op www.psa-squash.com.