Natalie-Grinham-09WWO-D7-142_smallNatalie Grinham zakt langzaam steeds verder weg op de wereldranglijst. De 32-jarige Almeerse ging - op de vandaag door de Women’s International Squash Players Association (WISPA) gepubliceerde ranglijst - 2 plekken achteruit en is nu de nummer 7 van de wereld. Daarmee is ze nog wel de beste Nederlandse.

 

Verrassend is de achteruitgang van Grinham op de mondiale ranking allerminst. De voormalige Australische werd ruim 2 maanden geleden voor het eerst moeder en kwam daardoor sinds oktober vorig jaar niet meer in actie. Op dat moment was de Europees kampioene van 2009 de nummer 2 van de wereld. Dat Grinham nog steeds in de top-10 van de wereld staat, dankt ze aan twee goede maanden in 2009. In augustus van dat jaar won ze de open kampioenschappen van Nieuw-Zeeland en bereikte ze de finale van de Singapore Masters, een maand later veroverde ze de zilveren medaille tijdens het WK in Amsterdam.


Naast Grinham behoort ook Vanessa Atkinson tot de 15 beste speelsters ter wereld. Zij neemt de 14e plaats in op de prestigieuze ranking, die al ruim vijf jaar wordt aangevoerd door de schier ongenaakbare Nicol David. Jenny Duncalf (Eng, 2), Rachael Grinham (Aus, 3) en Alison Waters (Eng, 4) volgen de Maleisische wereldkampioene op ruime afstand. Ook Orla Noom (40) en Annelize Naudé (44) staan in de top-50 op de WISPA World Ranking.

De volledige ranglijst is te vinden op www.wispa.net.